Jak je to s těmi mičudami?

V naší drbárně proběhla diskuse o tom, kolik je vlastně těch fotbalových míčů, vydaných k mistrovství světa 2006. Několik z nás si dalo práci a tady je výsledek.

Vyskytly se různé seznamy, ale moc se z nich poznat nedalo. Tak jsme se s Karlem Stupkou dohodli na tom, že musíme zavést nějakou klasifikaci.

Seřadit jednotlivé státy podle skupin, v nichž na MS hrály, k ničemu nevedlo, protože ne vždy se ocitly pohromadě státy z jedné skupiny. Všimli jsme si však, že na každém cukříku je na jedné straně pidičíslíčko od 1 do 4 a název výrobce „Van Oordt – PortionPack“. Na druhé straně takové označení není.

sugarball-1

I prohlásili jsme stranu s číslíčkem za lícovou a podle těch číslíček jsme všechny naše cukry seřadili. Dostali jsme toto (v každé dvojici je jako první uveden stát z lícové strany):

Číslo 1:
Španělsko – Kostarika
Španělsko – Německo
Portugalsko  – Pobřeží Slonoviny
Trinidad – Německo
Paraguay – Argentina

Číslo 2:
Togo – Ghana
Srbsko+ČH – Ekvádor
USA – Japonsko
Nizozemí – Angola
Srbsko+ČH – Ghana

Číslo 3:
Saúdská Arábie – Írán
Saúdská Arábie – Anglie
Mexiko – Austrálie
Švýcarsko – Írán
Ukrajina – Chorvatsko

Číslo 4:
ČR – Brazílie
Tunisko – Korea
Polsko – Francie
Polsko – Itálie
Švédsko – Itálie

Karel mi k tomu napsal: „Ahoj, mám úplně totožné složení čiže 4×5 míčů.   Kdyby se výrobce striktně držel toho, že každý účastník MS má v sérii jednu vlajku s někým na druhé straně,  mělo by to být  4×4 míče. V každé číselné skupině je jedna kombinace jiná a jaksi navíc. Asi pro sběratele. Takže je furt co objevovat. Ta kolegyně, co si psala o doplnění na našem chatu, má ještě nějaké jiné kombinace. Prý je dovezl známý z  ciziny. Já měl krabice z “tuzemska” a vytřídil jsem jen to, co máš ty. Nic navíc.  V kostičkách k MS byl ještě větší binec, tam byly, tuším, i vlajky zemí, co tam vůbec nehrály. Co bychom jinak dělali, kdyby všechno přesně sedělo a vycházelo? Těžká nuda by to byla!“

Takže tady to máte a kdo chce, může se podívat, jestli nemá ještě nějakou jinou kombinaci. Pokud ano, napište to do komentáře a my náš seznam upravíme. Pokud byste snad nepoznali vlajky některých států, najdete je tady: http://www.ifotbal.com/index.php?clanek=134