Tlachárna – fórum

Navigace fóra - nacházíte se zde:FórumTlachárna: Tlach cukryOdprodej sbírky

Odprodej sbírky

Citovat

Dobrý den, mám doma obrovskou sbírku cukrů, kterou shromažďuji několik let. Jedná se i o větší a kompletní sady cukrů a také o cukry až z druhého konce světa, vlastním plno vzácných kousků. Avšak sbírat už nadále nechci a ráda bych mé cenné kousky odprodala. Popřípadě celu sbírku. Chtělo by to spíše osobní setkání, ale jsem ochotná se domluvit i jinak. Předem děkuji za váš zájem Gabča

Citovat

Krásně napsáno, jen trochu připraveno pro prodej a ne dobročinnost, nebo prodej určitě ne za symbolickou cenu!

Jarda K. has reacted to this post.
Jarda K.
Citovat

Je to hlavně o domluvě, sama nevím kdo je ochotný co nabídnout a jak jsou některé mé kousky cenné 🙂

Citovat

Vzhledem k tomu, že sběratelé si cukry neprodávají, ale vyměňují - a to nikoliv stylem kus za kus, ale tak, že každý na burze nabídne to co má ostatním a neřeší, kolik jakých cukříků si kdo vybere, těžko zjistit, jak cenné jsou ty vaše.

Ty naše nemají cenu finanční, ale cenu vzpomínek a zážitků - od koho, kdy a kde jsme ty cukry získali.

HB

Citovat

Ano, to chápu. Pro mě byly vždy spojené taky s nějakým zážitkem, nebo jsou pro mě unikátní vzhledem, či patří do konkrétní série, avšak výměna cukrů je pro mě zbytečná, jelikož už cukry dále sbírat nechci. Shromažďuji sbírku přes 10 let a z důvodu zařizování nového bydlení mi už zabírají moc místa.

Citovat

Ano, mezi námi sběrateli si cukry neprodáváme, ale od nesběratele občas uděláme výjimku, přičemž zdaleka nejde o horentní částky. Otázka je, jak je sbírka velká (10 tisíc, 50 tisíc, 100 tisíc kusů a více?), a co obsahuje. Další otázka je, co jsou to "vzácné kousky". Mohou to být třeba předválečné kostky nebo staré čs. cukry resp. cukry ze zemí bývalého socialistického tábora do roku 1989, ty se na našich burzách na rozdíl od třeba nizozemských z 60. - 70 let skoro nevidí. To, že cukříky pocházejí z velké dálky, nemusí být pro jejich vzácnost podstatné. Např. státy jako Austrálie nebo Japonsko jsou sice hodně daleko, ale dost jejich cukrů ve sbírkách máme. Hranice jsou otevřené, lidé hodně cestují a přivážejí spoustu cukrů. Chce to prostě tu sbírku vidět. Možná se vám někdo ozve.